ArturTDI, Gratulacje, fajna Octavka :kciukgora . Powodzenia w modach i szerokości życzę.
[O2] No to stuknęło 100kkm w BKD
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
W sobotę złota przekroczyła tą magiczną cyferkę
co się działo - jak wiadomo słynna głowica (to jeszcze na gwarancji) i 2x suszarka (kurde jakby poprzednia pochodziła jeszcze ze 2 tygodnie to byłoby tylko jedno wysranie na 100kkm :lol: ).
czyli dołożylismy do interesu jakieś 2,6kPLN przez te 3,5 roku, natomiast z uwagi na styl jazdy Oli, raczej wykluczone jest, żeby w przyszłości jeździła dieslem z VNT bo myslę, że sprężarka będzie lecieć regularnie i nie ma na to siły w tym przypadku, chociaż ciekaw jestem jak będzie teraz, bo poprzednia była regenerowana, natomiast teraz zapodalismy nówkę sztukę, ale pewnie my już się tego nie dowiemy...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Wlasnie, a poza sprężarkami, olejami, filtrami cos jeszcze wymieniales??
Jakies klocki hamulcowe, amortyzatory czy inne bzdety??
Bo mi tam jeszcze brakuje 17kkm do okrągłej liczby, ale klocki to na pewno będą jeszcze dobre wtedy, tarcze tak samo, a sprezarka na serii to raczej nie wydmucha wirnika za ten czas. :twisted:
Komentarz
-
-
poza zwykłą eksploatacją poszły jeszcze amory i chyba raz klocki, prawdopodobnie teraz trzeba będzie do nich zajrzeć, aczkolwiek odkąd autem jeździ praktycznie tylko Ola, to jestem skłonny uwierzyć, że klocki po 200kkm są dopiero w połowie zuzycia :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pon 22 Gru, 08 09:04 ]
no oczywiście jeszcze płyn hamulcowy, serwisy klimy, no ale dla mnie to normalna eksploatacja.
Zamieszczone przez Maicroftsprezarka na serii to raczej nie wydmucha wirnika za ten czas.
[ Dodano: Pon 22 Gru, 08 09:09 ]
a, co do amorów jeszcze, to tak jak rozmawiam z ludźmi, to jestem przekonany, że większość z nich jeździłaby na fabrycznych do dzisiaj i jeszcze następne 100kkm :lol:
ja wymieniłem, kiedy subiektywnie stwierdziłem pogorszenie ich sprawnościsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, a w jakim czasie stuknęło 100k :?: , rok / dwa ...
[ Dodano: Pon 22 Gru, 08 09:18 ]
acha, jakie rozłożenie jazdy miasto / trasa :?: jeśli miasto to pewnie Wawa, więc sporo czasu korki :?:Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioszkoda, a w jakim czasie stuknęło 100k :?: , rok / dwa ...
[ Dodano: Pon 22 Gru, 08 09:18 ]
acha, jakie rozłożenie jazdy miasto / trasa :?: jeśli miasto to pewnie Wawa, więc sporo czasu korki :?:
90-95% miasto - Wawasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
To musisz ja nauczyc, używać do jazdy do sklepu używania tej dzwigni w pozycji S albo naciskania czasem gazu do drugiego dna :twisted: Problemow nie bedzie.
Te amory to dziwna sprawa, niby trzymaja, musialbym pojezdzic jakas nowa OII zeby porownac, do tego oprocz seryjnych amorow, to B4 albo KYB amorow do pakietu na bezdroza w OII chyba nie robi :x
Warszawa duza, to kreci się dużo km po miescie U mnie pewnie 100kkm bedzie po 4 latach i to by sie zgadzalo, od kilku lat wychodzi 25kkm/rok, tyle ze teraz jezdze dwoma autami, wiec OII jezdzi ciut mniej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda90-95% miasto - Wawa
Zamieszczone przez szkodaposzły jeszcze amoryNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda90-95% miasto - Wawa
to faktycznie nie ma co się dziwić, że były problemy z suszarką (przy delikatnej nodze kochanej )
Zamieszczone przez zurcionowe wstawiałeś ori czy coś innego :?: , pozostałe części zawiasu ori :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Mi w piątek wracając z Austrii stuknęło również 100 kkm.
Przez ten czas absolutnie nic nie wymieniałem (może oprócz zamka bagażnika na gwrancji). Tylko serwis co 15 kkm, oliwa, filtry, płyn hamulcowy i wio. Tarcze, klocki, amory, wszystko jeszcze fabryczne.
I niech ktoś powie że to awaryjny samochód.
Komentarz
-
-
Jak sprawuje sie DSG? Zanotowales jakies problemy, czy wszystko caly czas ok?
Czy z perspektywy czasu wybralbys jeszcze raz DSG, czy moze manual?
leszekmw ja zrozumialem z powyzszych wypowiedzi ze pierwsza turbina padla dla kolegi szkoda na jakies 2 tyg przez przejechaniem 100kkm, a druga jest ori od Jabara.M47N2
Komentarz
-
-
Ori od Jabara to jest zawiecha :PTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwszkoda, po ilu Ci poszła pierwsza sprężarka i gdzie teraz kupowałeś :?:
a gdzie kupowałem... mną się w tych kwestiach opiekuje dobrygrzes, a Grześ o ile mi wiadomo zaopatruje się w AUTO-REMO, ale to musiałby potwierdzić.
Zamieszczone przez AndiTJak sprawuje sie DSG? Zanotowales jakies problemy, czy wszystko caly czas ok?
Zamieszczone przez AndiTCzy z perspektywy czasu wybralbys jeszcze raz DSG, czy moze manual?
Zamieszczone przez MisiekWAWOri od Jabara to jest zawiecha :Psaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale pewnie my już się tego nie dowiemy...
szkoda, masz na myśli jakiś "deal"???? :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootZamieszczone przez gebekDzida, klocki wystarczaja Tobie na 100kkm :?: szacuneczeksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomalszkoda, co dalej ? Dumbo ?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodatrudno powiedzieć, na pewno automat i na pewno coś co można bezkarnie zamulać i coś co ma przynajmniej 9s do setki, a tak naprawdę to się okaże...Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalZamieszczone przez szkodatrudno powiedzieć, na pewno automat i na pewno coś co można bezkarnie zamulać i coś co ma przynajmniej 9s do setki, a tak naprawdę to się okaże...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodatrudno powiedzieć, na pewno automat i na pewno coś co można bezkarnie zamulać i coś co ma MINIMUM około 9s do setki, a tak naprawdę to się okaże...Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz